Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват изтичането на епизодите от новия сезон на Game of Thrones

14 април 2015, 12:37 часа

Американският телевизионен канал НВО е започнал разследване за това как са попаднали в интернет четири епизода от новия сезон на сериала Game of Thrones (Игра на тронове), съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Новите епизоди бяха качени в глобалната мрежа в събота, на 11 април, точно пред старта на петия сезон на сериала, припомня АФП.

Според представител на телевизионния канал по всичко изглежда, че в мрежата четири от епизодите са били качени от член на групата получатели, одобрена от HBO да види предварително заснетия материал. Сред тези, които са получили от HBO копия на четирите епизода от петия сезон, има и журналисти, предаде Дарик.

Все още не се знае дали представителят на телевизионния канал има предвид и тях, или ги изключва от кръга на заподозрените за изтичането на информацията.

По данни на сайта TorrentFreak, всичките 4 епизода са били свалени 5 милиона пъти на 12 април.

Game of Thrones е проектът с най-висок рейтинг в историята на HBO. Премиерата на петия сезон се състоя на 13 април. Първият епизод от петия сезон бе показан едновременно в много страни по света, сред които и в България.

В петия сезон на Game of Thrones участва и българският актьор Захари Бахаров.

Сериалът се излъчва по НВО от 2011 година. Два дни след премиерата на четвъртия сезон през април 2014 година, HBO обяви, че ще има пети и шести сезон на Game of Thrones.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес