Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рапърът ASAP Rocky се завърна в САЩ, чака присъда от Швеция

04 август 2019, 10:15 часа

Американският рапър A$AP Rocky се завърна в Лос Анджелис, след като шведски съд го освободи в очакване на присъдата по обвинение в нападение, предаде БГНЕС.

30-годишният музикант, чието истинско име е Раким Майерс, пристигна около полунощ на борда на частен самолет с полет от Стокхолм.

"Рапърът беше в екстаз", казва новинарският сайт за знаменитости TMZ, показвайки Rocky, който се усмихва, прави снимки и прегръща фенове. "Той всъщност остана на паркинга на частния терминал около 45 минути, като през повечето време разговаряше и се шегуваше", добави TMZ.

Майерс беше задържан в Швеция от 3 юли след като беше арестуван след свада в Стокхолм на 30 юни. Той и екипът му бяха обвинени в нанасяне на побой от 19-годишен ищец. Разпространени в мрежата видеа обаче показват, че певецът всъщност е тормозен и предизвикан. Случаят дори подтикна президента на САЩ Доналд Тръмп да призове Майерс да бъде освободен.

Майерс и още двама бяха държани под стража преди процеса, тъй като съдът ги счете за "потенциални бегълци".

В петък председателят на окръжния съд в Стокхолм Пер Ленербрант заяви, че Майерс може да бъде освободен в очакване на присъдата, която ще бъде постановена на 14 август.

Задържането му предизвика кампания за освобождаването му сред феновете му, като онлайн петицията, наречена #JusticeForRocky, събра повече от 640 000 подписа. Кампаниите в социалните медии дори призоваха феновете да бойкотират шведски марки като IКЕА.

Роденият в Ню Йорк рапър не направи официално съобщение след завръщането си в САЩ, но написа в Instagram: "Благодаря от сърце на всички мои фенове, приятели и всеки от целия свят, който ме подкрепи през последните няколко седмици, не мога да опиша колко съм благодарен на всички вас!"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес