Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият преносим стадион за концерти в света е факт

31 август 2024, 07:50 часа

Адел ще изнесе последния си концерт в Мюнхен на 31 август, а специално изградената стадионна структура с капацитет 74 000 места може да се използва за провеждане на големи концерти по целия свят - подобно на Arena ABBA, построена в Източен Лондон за техния дигитален резидентски концерт "Voyage".

"Щеше да е катастрофална загуба на пари, ако цял стадион беше построен само за 10 концерта на Адел, въпреки че билетите не са евтини. Но куп различни суперзвезди, като Бионсе или Тейлър Суифт биха могли да използват мястото през следващите години. Очевидно е, че той е построен около Адел, така че идеалният вариант би бил тя да го използва и на други места, но тя няма търпение да си почине. Построяването му отне само няколко седмици, така че няма да е трудно да бъде разглобен и да бъде поставен отново в съвсем друг град. Има възможност за по-впечатляваща постановка, когато е на едно място, вместо всяка вечер цялата техника да се пренася на стадиони в различни градове", разказва вътрешен източник на "The Sun".

Още: В коя държава се намира най-големият стадион в света

Снимка: Getty Images

Адел на върха

След като приключат концертите ѝ в Мюнхен, 36-годишната Адел ще се върне в Лас Вегас, за да завърши резиденцията си "Уикенди с Адел", преди да преустанови музикалната си кариера през ноември.

"Откакто издаде албума си "30" през 2021 г., години наред тя беше много натоварена. Този албум надмина очакванията ѝ. Адел имаше невероятни възможности и това беше сбъдната мечта. Никой друг изпълнител не е правил нещо подобно и тя чувства, че това е истински славен момент.", добавя още анонимният източник, цитиран от БГНЕС.

Още: Адел се разсъблече на сцената в Мюнхен заради проливен дъжд (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес