Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продадоха пръстен на Ринго Стар за 28 хиляди долара

29 юли 2013, 10:28 часа

Пръстенът на барабаниста на легендарната група The Beatles, Ринго Стар, бе продаден на търг от аукционната къща "Мейкъм" в Санта Моника, щата Калифорния, САЩ, за 28 хил. долара.

Кореспондент на ИТАР-ТАСС разказва за "Пръстенът на силата" (името на бижуто), който е направен от злато и сребро и инкрустиран с брилянти и черен оникс. Той съдържа и символи на могъщество – египетски лотос с крилете на богинята Изида. Пръстенът бил подарен на Ринго за Коледа през 1976 година от възлюбената му Нанси Ли Ендрюс. Надписът гласи: "Никога няма да разбереш колко много те обичам".

Пръстенът е поръчан при известния бижутер Хайоки Мерифилд, който е правил дизайна на скъпоценни предмети за Джордж Харисън, Майкъл Джексън, Шер, Бол Дилън и други знаменитости.

"Пръстенът на силата" е на обложката на албума на Ринго Стар "Ringo the 4-th", излязъл през 1977 година, пише БГНЕС.

Известно е, че музикантът е носил този пръстен дълго време и рядко го е свалял. Веднъж, по време на снимките за филма "Пещерният човек" (1981г.) в Мексико, Ринго повредил пръстена и таска и не успял да го поправи. През този период той се запознал с бъдещата си съпруга Барбара Бах и пръстенът бил върнат на Нанси.

 

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес