Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предлагат на Джеймс Камерън да снима сериал за катастрофата с подводницата "Титан"

15 юли 2023, 22:23 часа

Режисьорът на филма "Титаник" Джеймс Камерън е в преговори с голяма стрийминг мрежа, която планира да заснеме сериал за потъналия наскоро батискаф "Титан". Главната роля в многосерийния филм може да бъде изиграна от Мат Деймън, съобщава The Sun.

Запознати са разказали пред изданието, че определена стрийминг компания се е обърнала към известния режисьор, който се е гмуркал 30 пъти до потъналия "Титаник", с молба да разкаже историята на петимата души, които загинаха на подводницата миналия месец. "Катастрофата на "Титан" вече се разглежда като обект на телевизионен сериал за една от най-големите стрийминг платформи в света и Джеймс е първият претендент за режисьор. Това е тема, която е близка до сърцето му. Той разказа историята на "Титаник" с такова състрадание, че би било естествено да се заеме с това начинание. Да се проследят действията на тези, които са били на борда на "Титан", е огромно начинание и ще отнеме много време, пари и ресурси", казва източник пред таблоида.

Филмът "Титаник" на Джеймс Камерън спечели 11 награди "Оскар", включително за най-добър филм. Камерън, освен всичко друго, е експерт по дълбоководни изследвания, пише БГНЕС.

Холивудската звезда Мат Деймън, както и звездата от романтичната комедия "Любовта е болест" Кумаил Нанджиани, са в списъка на желаните кандидати за проекта.

Припомняме, че през юни тази година експедиция от изследователи се отправи към останките на "Титаник" на дъното на Атлантическия океан на батискафа "Титан", който в крайна сметка потъна в резултат на имплозия - експлозия, насочена навътре. Сред членовете на експедицията имаше известни милиардери, които не можаха да бъдат спасени. След дълго търсене водолаз-робот откри останките на батискафа. По-късно станаха известни подробности за трагедията и подробности за организацията на пътуването, за чиито високи рискове и опасности участниците са били предупредени предварително.

ОЩЕ: Организаторите на трагичното пътуване с подводницата "Титан" спират експедициите

Наред с други известни личности, режисьорът на филма "Титаник" Джеймс Камерън обвини компанията, организирала тази необичайна екскурзия, за смъртта на туристите изследователи. Той изтъкна приликите между трагедията с подводния туристически кораб "Титан" на OceanGate Expeditions и потъването на "Титаник" през 1912 г.

"Титан" е бил управляван от Стоктън Ръш, 61 г., главен изпълнителен директор на OceanGate Expeditions. Освен него на борда са били още четирима пътници: британският милиардер и изследовател Хамиш Хардинг, 58 г., Шахзада Дауд, 48 г. - един от най-богатите хора в Пакистан, 19-годишният му син Сюлейман, както и 77-годишният бивш водолаз от френските военноморски сили, собственик на правата върху останките на "Титаник" и един от първите, които се гмуркат до останките на лайнера през 1987 г., Пол-Анри Наржоле.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес