Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди да почине Кари Фишър е била дрогирана

20 юни 2017, 08:15 часа

Докладът от аутопсията на актрисата Кари Фишър показва, че в организма ѝ е имало алкохол и опиати, включително кокаин, хероин и екстази. Резултатите от токсикологията доказват, че преди да ѝ прилошее по време на полета на 23 декември 2016 г. актрисата е употребила наркотичните вещества, като най-вероятно кокаинът е бил абсорбиран от тялото ѝ приблизително три дни преди качването ѝ на борда на самолета, съобщи БГНЕС.

Както обясняват от съдебната патоанатомия в Лос Анджелис обаче, дозата и времето на прием не могат да бъдат определени с абсолютна точност. Затова и не може да се докаже до каква степен именно наркотичните вещества са довели до леталния край на актрисата, станала известна покрай ролята си на принцеса Лея в сагата „Междузвездни войни”.

Фишър почина на 60-годишна възраст в болницата на Лос Анджелис на 27 декември, след като 4 дни преди това изгуби съзнание по време на полет от Лондон. След множество спекулации, преди дни излязоха първите резултати от аутопсията ѝ, която заключи, че причина за смъртта ѝ е била сънна апнея. Тогава съдебните медици обявиха, че за фаталната развръзка са имали принос "и други неопределени фактори" без да дават повече детайли.

Приживе Фишър страдаше от биполярно разстройство, атеросклероза и се лекува от кокаинова зависимост през 80-те години на миналия век.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес