Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина актьор от "Мъже в черно" и "Карибски пирати"

02 юни 2023, 08:22 часа

Актьорът Серхио Калдерон е починал на 77 години в болница в Лос Анджелис. Смъртта му е потвърдена от семейството му. Калдерон е известен с ролите си в някои от най-комерсиалните филми в последните години: "Мъже в черно" (1997) и "Карибски пирати: На края на света" (2007). Той играе и в телевизионния "The A-Team".

Снимка: Getty Images

Една от най-запомнящите се роли на актьора от мексикански произход е тази в "Мъже в черно", в която държи главата си върху пръчка. Всъщност, последната публикация на Серхио Калдерон в Twitter е посветена именно на този филм: "Преди 25 години излезе един от най-добрите филми, в които съм се снимал. Благодаря на Бари Зоненфелд за прекрасната възможност и на Рик Бейкър за работата му върху главата на Мики...".

Зрителите обичат ѝ превъплъщението му като капиран Едуардо Вилануева в "Карибски пирати: На края на света", където си партнира с Джони Деп и Кийра Найтли.

В едно от скорошните си интервюта за Los Angeles Times Калдерон споделя, че много обича да играе злодеи: "Обичам да играя тези персонажи, защото хората започват истински да ме мразят. Срещат ме на улицата и ми казват колко ме мразят. Това е моят истински успех. Означава, че съм успял да убедя зрителите в това, което правя.", пише Marca.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес