Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиърс Броснан влиза в съда: Нарушил е важно правило в САЩ

29 декември 2023, 14:55 часа

Пиърс Броснан ще се яви пред американски съд през януари, след като се предполага, че е влязъл в забранена зона на националния парк Йелоустоун, съобщиава FN News.

70-годишният актьор, изиграл Джеймс Бонд в четири филма, получи обвинения за това, че през ноември се е придвижвал пеша извън зоната за наблюдение и е навлязъл в защитена термална зона на националния парк.

Според наказателното дело, заведено в Окръжния съд на САЩ в Уайоминг, Броснан е бил уведомен за това, че на 1 ноември се е движил пеша "във всички термални зони и в каньона Йелоустоун" и е "нарушил затворените зони и ограниченията за ползване", съобщава БГНЕС.

На британския актьор е наредено да се яви в Центъра за правосъдие на Йелоустоун на 23 януари, за да отговори на обвиненията, които са посочени като дребни нарушения.

Броснан беше в Уайоминг, за да снима предстоящия си уестърн "Несветата троица" във филмовото ранчо "Йелоустоун" заедно със Самюъл Л. Джаксън.

Снимка: Getty Images

Още: Пиърс Броснан отказал да изиграе Батман

Защо е забранено да се навлиза в термалните зони

Според уебсайта на Йелоустоун термалните зони имат "деликатни, чупливи корички, които могат да се намират на върха на изгарящата вода" и гостите са посъветвани да се придържат към определените пътеки за собствена безопасност.

От посетителите се очаква да спазват следните правила: "Не се движете през термалните зони след стъмване; Забранено е да се местят или поставят предмети в термалните обекти; забранено е плуването, накисването или къпането във вода, която е изцяло с термален произход".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес