Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиърс Броснан се призна за виновен по дело за опасно нарушение в САЩ

15 март 2024, 08:37 часа

Пиърс Броснан, чийто филмов герой Джеймс Бонд неведнъж е попадал в горещи точки, се призна за виновен на 14 март, че по време на посещение в националния парк Йелоустоун през ноември е излязъл от пътека в термална зона.

Броснан, който се яви на съдебното заседание, беше глобен с 500 долара и му беше наредено да направи дарение от 1000 долара на Yellowstone Forever - организация с нестопанска цел, която подпомага парка - до 1 април, показват съдебните документи.

Второто дребно нарушение - за нарушаване на ограниченията за затваряне и използване на парка - беше отхвърлено от американския магистрат Стефани Хамбрик. Адвокатът на Броснан, Карл Кнучел, не беше открит веднага за коментар.

Още: Пиърс Броснан посочи Килиън Мърфи за следващия Джеймс Бонд

Провинението на Броснан

Снимка: Getty Images

70-годишният Броснан се е разхождал в забранена зона в Mammoth Terraces, в северната част на Йелоустоун, близо до границата между Уайоминг и Монтана, на 1 ноември миналата година. Той е бил в парка на лично посещение, а не по филмова работа, заявиха от прокуратурата на САЩ за Уайоминг.

Mammoth Terraces е живописно място с горещи минерални извори, които извират от склона на хълма. Мястото е само част от стотиците термални обекти в парка, които варират от изригващи гейзери до бълбукащи кални гърнета с вода с температура, близка до точката на кипене.

Излизането извън границите на тези зони може да бъде опасно: някои от милионите хора, които посещават Йелоустоун всяка година, се изгарят тежко, като пренебрегват предупрежденията да не се отклоняват от пътеката. Залавянето им може да доведе и до правни рискове - редовно се налагат затвор, високи глоби и забрани за посещение на парка, пише БГНЕС.

Още: Пиърс Броснан става художник

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес