Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

PETA осъди използването на кожи от Фарел Уилямс в първата му колекция за "Louis Vuitton"

24 юни 2023, 09:35 часа

Организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) осъди използването на кожи от Фарел Уилямс в първата му колекция за "Louis Vuitton", която беше представена във вторник на Седмицата на модата в Париж.

Правозащитниците смятат, че подобни изделия имат място "само в исторически музей". "Вместо да бъде иновативен дизайнер, от какъвто "Louis Vuitton" отчаяно се нуждае, за да бъде в крак с времето, Фарел Уилямс представи колекция, която принадлежи само на исторически музей", каза в свое изявление Трейси Рейман, изпълнителен вицепрезидент на представителството на PETA в САЩ.

Един от дизайните, ядосали PETA, снимка: Getty Images

"Ако осакатяването на животни прави Уилямс "щастлив", PETA се надява, че времето му в "Louis Vuitton" ще бъде също толкова щастливо, колкото и животът на животните, които страдат от ужасния му моден усет", допълва тя. Рейман визира придобилия световна слава сингъл "Happy", чийто автор е новият творчески директор на мъжките колекции на "Louis Vuitton". От модната къща не отговориха на запитване, отправено от АФП.

ОЩЕ: "Исей Мияке" с почит към плисетата на Седмицата на мъжката мода в Париж (ВИДЕО)

В писмо до музиканта американското представителство на PETA настоява да не използва животински кожи, като изтъква, че други модни къщи като "Chanel" вече са направили това, пише БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес