Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откраднаха самоличността на Том Ханкс за фалшива реклама

03 октомври 2023, 11:20 часа

Самоличността на големия актьор Том Ханкс бе открадната чрез изкуствен интелект, а образът му бе използван за фалшиви реклами на зъболекарски услуги. За това сигнализира самият актьор в своя профил в Instagram. Ханкс обяви, че няма нищо общо с рекламите.

"ВНИМАНИЕ! В интернет се разпространява видео, в което се рекламира някакъв зъболекарски план с моя версия, създадена от изкуствен интелект. Нямам нищо общо с това.", написа актьорът в социалните мрежи.

Изкуственият интелект и Том Ханкс

Още: Том Ханкс стана почетен доктор в Харвардския университет

Снимка: Getty Images

И преди Ханкс е говорил по темата за изкуствения интелект и използването му във филмовата индустрия. В интервю, дадено през месец май, актьорът споделя, че тази технология може да му позволи да продължи да се появява във филми и след смъртта си.

Всъщност, Ханкс вече е бил "изиграван" от компютър във филма "Полярен експрес" от 2004 г.

Още: Стана ясно защо Том Ханкс бе толкова гневен на червения килим в Кан (СНИМКИ)

Изкуственият интелект и Холивуд

В продължение на няколко месеца синдикатите на сценаристите и на актьорите в Холивуд стачкуваха именно заради намесата на изкуствения интелект в работата им. Само преди няколко дни сценаристите прекратиха своя бойкот, тъй като успяха да договорят някои важни за тях промени. При актьорите обаче въпросът все още стои отворен и не е ясно как тяхната работа може да се регламентира в контекста на бурното развитие на технологиите в наши дни.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес