Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основното правило на Уимбълдън, което и Кейт Мидълтън, и Меган Маркъл са нарушавали

17 юли 2023, 11:19 часа

Емоциите след края на Уимбълдън няма да утихнат скоро, особено след като младото поколение в лицето на Карлос Алкарас триумфира с победата над Новак Джокович. На женския финал пък победи Маркета Вондрушова и пренаписа историята, тъй като бе непоставена в схемата.

И тази година сред зрителите на мъжкия финал имаше представители на кралското семейство - Кейт Мидълтън, принц Уилям и децата им Джордж и Шарлот. Кейт дори награди Карлос Алкарас, който заяви, че това за него е сбъдната мечта. И ако тази година принцесата на Уелс напълно бе спазила дрескода, то при друго издание на турнира Кейт наруши едно от основните правила при обличането на зрителите. Впрочем, Меган Маркъл също си е позволявала да прекрачи "закона".

За местата в The Royal Box, на които сядат най-знатните гости на централния корт, не могат да бъдат закупени билети. Те се запълват чрез специални покани. Според организаторите на Уимбълдън "В The Royal Box се канят приятели и гости още от 1922 г. Канят се членове на британското кралско семейство, кралски особи от целия свят, представители на парламента, звезди от света на тениса, партньори, членове на британската армия, представители на медиите и други."

Снимка: Getty Images

Към поканата се дават и инструкции за определен дрескод, който трябва да се спазва, за да може всички да се наслаждават на тениса. Едно от изискванията, разбира се, е облеклото да е официално, но един от най-честите летни аксесоари, предпазващ от слънце, не е препоръчителен. "Към дамите отправяме молба да не носят шапки, тъй като те пречат на хората зад тях да виждат добре корта.", се казва в официалния сайт на Уимбълдън, като очевидно се има предвид шапки с широка периферия. Е, и Кейт Мидълтън, и Меган Маркъл са нарушавали това правило.

ОЩЕ: Кейт Мидълтън vs. Роджър Федерер: Необичаен тенис сблъсък на Уимбълдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

През 2018 г. двете наблюдават финала на сингъл при жените, като тогава за първи път се появяват заедно, но без съпрузите си. Тогава Меган носи бяла плетена шапка с периферия. Маркъл и друг път е носила тази шапка на турнира, но в другите случи не е била на специалните места, за които важи забраната.

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън пък е редовен зрител на Уимбълдън и само веднъж си е позволявала да наруши правилото за шапките. Това се случва през 2022 г. отново на финала на сингъл при жените. Когато е много горещо, на специалните гости се раздават специални шапки с цветовете на турнира, които обаче не пречат на никого.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес