Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха Ким Кардашиян в плагиатство

28 април 2018, 16:53 часа

Ким Кардашиян бе обвинена, че е копирала от моделиера Жан-Пол Готие дизайна на флакон за новия й парфюм, съобщи Daily Mail.

През 1993 г. Готие пусна парфюма Classique. Флаконът представлява женско тяло и почитателите му то съпоставиха с опаковката на парфюма на Кардашиян, предаде БГНЕС.

На 25 април тя публикува в социалните мрежи снимки с тънък слой глина върху кожата си и разказа, че от тялото й бил снет отпечатък за създаването на флакона за първия й формат.

Потребителите на Twitter разкритикуваха Кардашиян. „Струва ми се, че флаконът Body на Ким Кардашян малко прилича на Classique на Жан-Поля Готие?“, написаха те.

Кардашян отвърна, че дизайнът на флакона е изключително оригинален, а в разработката ьѝе помагала италианската художничка Ванеса Бикрофт.

През април Кардашиян бе обвинена в копиране на линията за декоративна козметика на по-малката ѝ сестра Кайли Дженър. Някои почитатели решиха, че сенките на KKW Beauty на Ким Кардашиян точно повтарят цвета на сенките, пуснати от Кайли Дженър през 2017 година.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес