Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха двама за голите снимки на херцогиня Кейт

24 април 2013, 21:11 часа

Този месец двама души са били обвинени за публикуването на крадени снимки на съпругата на принц Уилям Катрин през септември, които предизвикаха фурор в цял свят, съобщихасветовните медии.

Директорът на компанията Мондадори, издател на светското списание "Клоузър", в което бяха публикувани някои от снимките, и фотограф на регионалния ежедневник "Ла Прованс", са с повдигнати обвинения. Съд в парижкото предградие Нантер е повдигнал обвинение срещу фотографа за "нахлуване в личното пространство" заради снимките на бившата Кейт Мидълтън по бански, докато била на почивка в Южна Франция заедно със съпруга си.

Снимките бяха публикувани в "Ла Прованс", но повечето интимни фотоси, на които херцогинята на Кеймбридж е без горнището на банския си и принц Уилям маже гърба й със слънцезащитен крем, бяха публикувани в "Клоузър". Все още се води разследване за това кой е направил снимките.

Ернесто Маури, генерален директор на Мондадори, беше обвинен в "нахлуване в личното пространство" за това, че е разрешил публикуването на голите снимки. Публикуването на снимките през септември предизвика фурор и френските власти своевременно забраниха на "Клоузър" да публикува нови снимки или да препродава голите фотоси. В страната започна разследване, което трябва да установи как са били придобити снимките.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес