Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Назрява скандал покрай избора на „Кецове” за Оскарите

17 септември 2012, 17:14 часа
Скандал може да избухне всеки момент покрай избора на Националния филмов съвет продукцията „Кецове” да представя България в надпреварата за „Оскар”. От "KB films" и продуцентска къща "Камера" са бесни от този избор и заявиха, че настояват за публично публикуване на гласовете на комисията, предаде БЛИЦ.

Те смятат, че не „Кецове”, а техният филм „Аве” е по-достоен да представя страната на престижния форум. Според тях „Аве” на режисьора Константин Божанов е най-награждаваният филм за миналата година и най-добре представилият се наш филм през последните двадесет години. За пръв път от 1979 г. български филм е бил избран в състезателната програма на Седмицата на Критиката в Кан, и това е именно „Аве”, настояват продуцентите му. Също така филмът има три награди от Българската филмова академия, награда за режисьор и най-добра главна мъжка роля.



Продукцията ще бъде разпространявана в осем държави идната година, сред които е и САЩ. Имал също така над 100 рецензии в международната преса и може да се похвали с 19 награди и над 20 номинации по различните фестивали.

Екипът на „Кецове” засега се въздържа от коментар. Филмът е дебют на младите режисьори Иван Владимиров и Валери Йорданов и до момента е гледан от над 42 000 зрители в страната.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес