Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наоми Уотс два пъти отказвала ролята на принцеса Даяна

06 септември 2013, 17:54 часа

Цели два пъти Наоми Уотс отказала да играе в биографичния филм „Даяна”, който е базиран на книгата „Даяна: Нейната последна любов” и се фокусира върху последните две години от живота на принцеса Даяна и най-вече върху романса ѝ с доктор Хаснат Хан.

Уотс отказала ролята, защото считала Даяна за „наистина удивителна личност” и „сложен характер”. В крайна сметка обаче актрисата приема ролята във филма, чиято премиера беше късно снощи в кино „Одеон” в Лондон.

„Искам да покажа от всички страни на характера на всяка женска роля, която изпълнявам на големия екран. Очарована съм от жени, които са многопластови личности, пълни с противоречия, които са забавни, умни, но същевременно крехки”, коментира Уотс пред BANG Showbiz след премиерата на „Даяна”.

За да изиграе ролята на принцесата, Уотс е правила доста обширно проучване за живота ѝ. И именно проучването е изградило в съзнанието на актирсата образа на един забавен и крайно искрен човек в лицето на Даяна. „Считам, че тя (Даяна) е била по детски искрена, имала е страхотно чувство за хумор и исках тези черти да изпъкнат в моята роля”, казва Уотс.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес