Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-доходоносните турнета на 2012-та

17 декември 2012, 12:22 часа

54-годишната поп дива Мадона за пореден път доказа, че по нищо не отстъпва на по-младите си колежки. Изпълнителката на "Like a Virgin" продължава да е на върха, след като тазгодишното й турне MDNA се превърна в най-доходоносното за 2012-та.

Материалното момиче е на път от май тази година заради деветото си световно турне, с което обиколи целия свят. Усилената й работа обаче даде повече от добри резултати, тъй като концертите й са донесли приходи от 228 милиона долара. Това превръща турнето на поп дивата в най-доходоносното тази година, съобщава сп. "Билборд", цитирано от Контактмюзик.

На второ място в класацията със сумата от 198 млн. долара остана турнето "Wrecking Ball" на Брус Спрингстийн.

Световното турне "Стената", което ще разтърси рок феновте и в България през 2013-та, на бившия рокаджия от Пинк Флойд Роджър Уотърс, който е на път от 2010 г., заема третото място в класацията със 186 милиона долара.

Шоуто на Сирк дьо Солей, посветено на Майкъл Джексън, "Michael Jackson: The Immortal World Tour", е донесло приходи от 147 милиона долара.

В класацията попадат още британските рокаджии от Колдплей със 147 милиона долара, Лейди Гага със 124 милиона долара, Барбра Стрейзънд с 40 милиона долара, сър Елтън Джон с 32 милиона долара и Джъстин Бийбър с 30 милиона долара.

Редактор: Д. Симова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес