Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мис Вселена 2017" впечатли журито с позицията за си за "отворените граници" (ВИДЕО)

30 януари 2017, 10:00 часа

23-годишната студентка по хирургическа стоматология Ирис Митенер е новата победителка в престижния конкурс "Мис Вселена".

Ирис е от Франция и е родена в град Лил. През 2016 година печели конкурса „Мис Франция”, съобщи NOVA. Харесва екстремните спортове и обича да готви.

Във финалния кръг със задаване на въпроси „Мис Франция” подчерта ползите от отворените граници, когато беше запитана за бежанската криза.

"Във Франция ние искаме да имаме колкото се може по-голяма глобализация. Искаме да имаме колкото се може по-голям обмен на хора. Може би някой ден това ще се промени, но сега границите са отворени. Отворените граници ни дават възможност повече да пътуваме по света и да откриваме повече неща за това, което го има по света", заяви Ирис Митенер.

Миналата година победителка в надпреварата по красота стана Пия Вурцбах от Филипините след гаф на церемонията по връчване на наградата - носителят на награда "Еми" Стив Харви погрешка постави короната на „Мис Колумбия”. Минути по-късно Харви поправи грешката си и се извини на Вурцбах и на „Мис Колумбия” Ариадна Гутиерес.

Конкурсът е създаден в САЩ през 1952 година. Тази година учатие взеха 86 момичета. Той се провежда в столицата на държавата, чиято представителка е била „кралица на красотата” при предишното му издание.

„Мис Вселена” се конкурира с британския конкурс „Мис Свят”.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес