Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масови безредици след отменен концерт на Тейлър Суифт в Рио де Жанейро (ВИДЕО)

20 ноември 2023, 16:44 часа

Изключително високите температури в Бразилия, заради които момиче почина по време на концерт на Тейлър Суифт, се оказаха категорична причина за отмяна на второто планирано шоу на певицата в Рио де Жанейро.

Още: Тейлър Суифт с 10 награди на Billboard, но друг е големият победител

Суифт разпространи официално съобщение, в което информира своите фенове, че няма как да проведе концерта заради екстремните температури в страната. Тя призна и че все още не може да се съвземе заради смъртта на 23-годишното момиче, което получи сърдечен удар по време на предишния ѝ концерт на 17 ноември и почина. Решението на певицата, макар и напълно разбираемо, предизвика масови безредици и силно недоволство у хората, които да си закупили билети за отмененото шоу.

Бунтовете заради Тейлър Суифт

Според различни източници след новината за отмяната на концерта по улиците на Рио де Жанейро са излезли множество недоволни хора, които са предизвикали хаос. Основните проблеми са били около стадиона, където е трябвало да се състои събитието. На разпространени видеа се вижда, че за въдворяване на мира са били ангажирани и военните. Свидетели споделят, че цяла нощ са чували изстрели.

По непотвърдена информация на Marca по време на безредиците един човек е бил убит.

Горещата вълна в Бразилия

Бразилия преживява изключително тежка гореща вълна с температури, достигащи до 58,5 градуса по Целзий. В тази част на планетата в момента все още е пролет.

Видео от единствения състоял се концерт на Тейлър Суифт в Бразилия - на 17 ноември, пък показва как дори самата певица трудно си поема въздух заради високите температури.

Още: Българка с увреждания разтърси Милано: Има билет за концерт на Тейлър Суифт, но няма достъп за колички (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес