Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марк Зукърбърг и Илон Мъск си уговарят ММА двубой в клетка

22 юни 2023, 17:20 часа

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и собственикът на Twitter Илон Мъск ще се бият в клетка в най-скъпия ММА двубой в света, съобщава Variety.

Как се стигна до тази прелюбопитна ситуация? Мъск отговори на пост в Twitter, осмиващ Зукърбърг на 20 юни, в която се казва: "Готов съм за мач в клетка, ако той е ок". Новината е в отговор на потребител, който казва, че Зукърбърг "тренира джиу джицу", като това е самата истина. Макар мнозина да са шокирани, Зукърбърг дори е получил медал в турнир по бразилско джиу-джицу.

На свой ред Зукърбърг отговори на Мъск в Instagram, като публикува пост: "Прати ми локация". Един от говорителите на Зукърбърг потвърди, че "постът говори сам за себе си", когато беше попитан за това от Variety. Мъск също не отстъпи, като отговори "Октагонът във Вегас". "Зная хватка, наречена "Моржът", при която просто лягам върхупротивника си и не правя нищо", заплашително пише още Мъск в Туитър.

ОЩЕ: Илон Мъск планира да влезе на пазара в Индия с Tesla

На 6 май Зукърбърг публикува в социалните мрежи снимки от състезание, като написа: "Състезавах се в първия си турнир по джиу джицу и спечелих няколко медала за отбора Guerrilla Jiu Jitsu." Междувременно Мъск е в новините заради това, че е отстъпил част от властта си в Twitter на новия главен изпълнителен директор Линда Якарино. "Развълнуван съм да приветствам Линда Якарино като новия главен изпълнителен директор на Twitter!", написа Мъск на 12 май. "Линда Якарин ще се фокусира основно върху бизнес операциите, докато аз се фокусирам върху продуктовия дизайн и новите технологии. Очаквам с нетърпение да работя с Линда, за да превърнем тази платформа в X - приложението за всичко".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес