Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Максим Генчев: Няма да се откажа от дъщерята на Румен Радев!

19 януари 2023, 11:38 часа

Режисьорът Максим Генчев е категоричен, че няма да смени Дарина Радева с друга актриса за ролята на царица Сара Теодора в новия му игрален филм. Продукцията ще се казва "1349-то лето господне" и ще разказва за цар Иван Александър.

"Защо да я сменям, да не би да е прокажена?", не може да си обясни Генчев и признава, че е избрал актрисата, без дори да подозира, че е дъщеря на президента на България. "Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти, само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е.", споделя режисьорът пред "България днес".

Дарина Радева е студентка в НАТФИЗ в класа на д-р Пенко Господинов. След като стана ясно, че ще се снима във филма на Максим Генчев, в нарочното изслушване на директора на БНТ1 Емил Кошлуков по повод качествата на филма "Ботев", Корнелия Нинова, която е член на комисията, сподели, че според нея участието на Дарина във предстоящата продукция на Генчев е конфликт на интереси.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес