Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънтри суперзвезда и носител на "Грами" обвинен в изнасилване и побой

04 октомври 2024, 13:03 часа

Суперзвездата на кънтри музиката Гарт Брукс е обвинен в сексуално посегателство и побой в иск, подаден в щатския съд на Калифорния. Обвинителката, използваща псевдонима "Джейн Роу", е работила като фризьорка и гримьорка за певеца, носител на "Грами", когато той я е изнасилил, се посочва в иска. В иска на жената се твърди още, че той също така многократно я е опипвал и е отправял към нея явни сексуални коментари по време на работата ѝ в периода 2017-20 г.

Подробности за обвинението

Снимка: Getty Images

Обвинителката твърди, че през май 2019 г. Брукс я е помолил да пътува с него с частния му самолет за церемонията по връчването на наградите "Грами" в Лос Анджелис. Когато пристигнали в хотела, Брукс бил резервирал само единичен апартамент с една спалня, която двамата да споделят, се посочва в исковата молба. В иска се твърди, че след като влезли в хотелския апартамент, Брукс се появил гол на вратата на спалнята, преди да я изнасили.

Тя твърди, че след предполагаемото нападение Брукс е продължил да ѝ прави сексуални намеци и в други случаи, като я е принуждавал да поставя ръцете си върху гениталиите му и е споделял фантазиите си, се посочва в иска. В исковата молба се твърди, че Брукс е предложил да направят тройка със съпругата му - друга кънтри звезда Триша Годууд..

В четвъртък, 3 октомври, адвокатите на Джейн Роу подават 27-страничен иск във Върховния съд на Лос Анджелис. В допълнение към сексуалното насилие и побоя, искът ѝ обвинява Брукс, че многократно се е излагал на показ, отправял е коментари със сексуален характер и е изпращал неподходящи текстови съобщения.

Още: Бивши служителки обвиниха в изнасилване Мохамед ал Файед

Версията на Гарт Брукс

Снимка: Getty Images

В изявление за BBC Брукс заяви, че искът на жената е "изнудване и клевета": "През последните два месеца бях преследван до безкрайност със заплахи, лъжи и трагични приказки за това какво ще бъде бъдещето ми, ако не напиша чек за много милиони долари. Беше като да ми размахват зареден пистолет в лицето. Парите за мълчание, независимо колко са големи или малки, си остават пари за мълчание. В моето съзнание това означава, че признавам поведение, на което не съм способен - грозни постъпки, които никой човек не бива да прави на друг". Той добави: "Искам да свиря музика тази вечер. Искам да продължим добрите си дела занапред. Скъса ми се сърцето, че тези прекрасни неща сега са под въпрос. Вярвам на системата, не се страхувам от истината и не съм човекът, за когото ме представят".

Брукс заяви, че Джейн Роу е повдигнала обвинението, след като той е отказал молбата ѝ за работа на заплата и медицински обезщетения. Неговите изпреварващи правни действия категорично отхвърлиха обвиненията ѝ, като ги определиха като "отблъскващи и неверни".

Още: В Санкт Петербург задържаха православен блогър, върнал се от войната, за изнасилване на 10-годишно момиче (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес