Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръщават принц Джордж в параклис, нарушават традицията

23 октомври 2013, 14:59 часа

Принц Джордж ще бъде кръстен днес в параклиса на лондонския дворец "Сейнт Джеймс".

Принц Джордж е третият по ред наследник на британската корона след дядо си – уелския принц Чарз и баща си Уилям – херцог на Кейбмбридж.

С избора на място за тайнството на кръщението родителите на Джордж – Уилям и Кейт Мидълтън, нарушиха традицията това да става в Бъкингамския дворец, пише БГНЕС. Те са предпочели "Сейнт Джеймс" заради уединението и уюта. Именно тук през 1997 г. беше положено тялото на майката на Уилям - принцеса Даяна, преди опелото в Уестминстърското абатство.

На церемонията по кръщението ще присъстват само близки роднини и приятели от двете страни, общо 60 души.

Децата на кралското семейство могат да имат няколко кръстници, най-често по шест. Възможно е Кейт и Уилям да спазят тази традиция, но засега те са посочили само трима души, избрани за тази почетна роля. Кръстница на Джордж ще станат училищните приятели на Уилям и Кейт – Фъргюс Бойд и Емили д`Ерланжер, както и приятелят от детството на херцога на Кеймбридж – Хю ван Кътсем.

Церемонията по кръщенето на принц Джордж ще бъде ръководена от архиепископа на Кентърбъри и духовен лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби. Ритуалът ще започне в 15.00 ч. местно време и ще продължи 45 минути.

Известният портретен фотограф Джейсън Бел, известен със снимките си на Пол Макартни и Дейвид Бекъм, ще направи официалните снимки след кръщенето на принц Джордж.

Соня Иванова
Соня Иванова Отговорен редактор
Новините днес