Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристоф Ламбер идва в България за премиерата на "Чужденецът"

22 февруари 2012, 15:06 часа

Известният френски актьор Кристоф Ламбер идва в България за премиерата на романтичната комедия "Чужденецът" на Ники Илиев - на 14 март в кино "Арена Младост". Филмът тръгва по кината в цялата страна два дни по-късно, съобщиха разпространителите от "А+ Синема".

Кристоф Ламбер е световноизвестен с ролите си в "Шотландски боец", "Грейстоук: Легендата за Тарзан", "Смъртоносна битка" и още над 70 продукции. Последното му участие е в зрелищния фантастичен екшън с Никълъс Кейдж "Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението", който излиза на голям екран този петък, отбелязват от "А+ Синема".

В "Чужденецът" на Ники Илиев - като режисьор, сценарист и актьор, Ламбер влиза в ролята на бащата на главния герой. Французинът Венсан е мъж в криза на средната възраст, оставил жена си заради два пъти по-младо от него момиче. Да живее с новата си любима обаче страшно го изморява и той осъзнава, че няма да може дълго да поддържа нейното темпо, включващо непрекъснато ходене по дискотеки, молове и купони.


Сред актьорите са и Любомир Ковачев, Саня Борисова, Катрин Готие, Елен Колева, Валентин Гошев, Асен Блатечки.

Във филма младият французин Жерар е в командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Правейки няколко абсурдни грешки, той обърква съдбите на две български семейства, както и на своето във Франция. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж.

"Чужденецът" е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати, според екипа. БТА

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес