Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крал Чарлз III почете Тина Търнър по изключителен начин (ВИДЕО)

27 май 2023, 22:47 часа

Крал Чарлз III отдаде почит на покойната Тина Търнър чрез необичаен трибют, случил се в петък, 25 май.

След като новината за смъртта на Кралицата на рока натъжи целия свят, Чарлз позволил по време на смяната на караула пред Бъкингамския дворец да бъде изсвирен хитът на Тина Търнър "The Best".

Първата среща на крал Чарлз III и певицата се случва през 1986 г., когато тя пее на стадион "Уембли" в Лондон по време на концерта "All-Star Rock Concert", организиран от "Тръста на принца".

Оказва се, че Чарлз и покойната принцеса Даяна са били истински фенове на Тина Търнър. Това става ясно от участие на принц Уилям от 2021 г. в серийната продукция "Time to Walk", в което разказва как майка му е пускала именно парчето "The Best", за да успокои синовете си, когато е трябвало да се връщат в училище след някоя ваканция.

Снимка: Getty Images

"Една от песните, които си спомням ясно и която се е запаметила в главата ми до ден днешен и до ден днешен си пускам, е "The Best" на Тина Търнър, защото наш специален семеен момент бе да пеем тази песен, докато с брат ми се возим на заднала седалка на колата ни. Майка ми шофираше и си припяваше. Днес, когато слушам тази песен, се връщам мислено в онези времена и си връщам много спомени за майка ми.", признава Уилям, доказвайки, че семейството му искрено обича творчеството на Тина Търнър.

ОЩЕ: Тина Търнър си отиде. Но все така си остава The Best

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес