Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на световноизвестния сериал "Ченгета" в САЩ

10 юни 2020, 08:51 часа

Американският телевизионен канал Paramount Network спира излъчването на сериала "Ченгета" (Cops), чиито 33-ти сезон трябваше да започне на 15 юни - под натиска на мащабните протести против полицейската бруталност в САЩ, съобщи The New York Times.

"Ченгета" вече няма да се излъчва в мрежата на Paramount и ние нямаме никакви планове за неговото подновяване", каза официален представител на канала, предаде БГНЕС.

За първи път сериалът започна да се излъчва по каналите на Fox, но след 25 сезона излъчването беше спряно. По-късно правата за излъчването му са закупени от Spike TV, предшественика на Paramount Network. През 2017 година сериалът отбеляза хилядния си епизод, а зрителите можеха да проследят действията на полицията в 140 града по света, както в САЩ, така и в Хонконг, Великобритания и Русия.

От 2013 година организацията за граждански права "Цвят на промяната" настоява поредицата да бъде спряна, обвинявайки производители и рекламодатели в създаването на "унизителен образ на чернокожите американци и наказателната система".

Според проучване, публикувано в списание Broadcasting & Cable през 2005 година, повечето полицейски управления оценяват сериала като инструмент за привличане на нов персонал.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес