Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е сексапилната красавица до Том Круз в "Джак Ричър"?

18 декември 2012, 13:33 часа

Добър сценарий, ефектни режисьорски решения, впечатляващи каскади – какво друго е нужно за една страхотна екшън продукция? Сексапилна красавица, разбира се! Оказва се обаче, че намирането й никак не е лесна задача за режисьора на лентата "Джак Ричър", която излиза предпремиерно у нас в деня на световната премиера – 21 декември.

Кристофър Маккуори прехвърля през главата си стотици женски имена за ролята на Хелън Родин - обществената защитничка, която поема като клиент изпадналия в кома предполагаем снайперист. Открива своята Хелън в лицето на Розамънд Пайк. Двамата се срещат за пръв път в Скайп. Разговорът им по план трябва да трае 20 минути, а продължава два часа, след които Маккуори е сигурен, че е открил актриса за главната женска роля във филма.

Пайк схваща инстинктивно образа и вкарва у него своята интелигентност, уязвимост и дързост, основаваща се на реални способности.

"Нямах интерес да пресъздам стереотипната адвокатка, чийто образ е толкова популярен напоследък в много холивудски продукции. Донякъде всички очакваме щом е адвокат, да е съвършена, с безукорна външност, остра и леко студена. Повече ме интересуваше да се добера до човешката страна на тази жена, която е способна да покаже пред света изрядно лице, но всъщност води борба, за да постигне равновесие."

Подходът на Пайк към емоционалните и интелектуални пластове на Хелън впечатлява Том Круз, който изпълнява главната роля във филма. Сдържаният й маниер на изпълнение му напомня за класическите актриси Фей Дънауей и Грейс Кели. „Също като тях тя е красива и внася сложност, интелигентност и чар в образа. Имахме доста трудни сцени заедно, по 15 страници диалог, безброй сюжетни пунктове и нишки към техните взаимоотношения. А те са романтични, без това да е отявлено, има елегантност и изненада в тях. Много се внушава от неизреченото помежду им. Тя е невероятно динамична, много талантлива и аз изпитах голямо удоволствие от съвместната ни работа“, казва Круз.

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес