Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ким Кардашян моли Тръмп да спаси известен рапър от шведското правосъдие

19 юли 2019, 08:22 часа

Известната лайфстайл звезда Ким Кардашиян се обърна към зетя на президента на САЩ Доналд Тръмп Джаред Къшнър от името на рапъра ASAP Роки, който е задържан в шведски затвор от миналия месец. Кардашиян се свързала с Белия дом поради безпокойството за състоянието на ASAP Роки, който е затворен в Стокхолм заради обвинение за участие в сбиване и Тръмп е проявил съпричастност към тежкото му положение.

След като риалити зведата, омъжена за рапъра Кани Уест, се обърна официално към Къшнър, съветникът на Белия дом е информирал президента, а Тръмп е заявил, че смята "че към ASAP Роки се отнасят несправедливо и искам да помогна", информира БГНЕС, позовавайки се на АФП.

На 5 юли шведски съд реши да задържи ASAP Роки. Той е в ареста по подозрение в нападение. Очаква се шведските власти да обявят днес, 19 юли, дали ще обвинят рапъра официално в нападение и дали ще го задържат под стража за по-нататъшно разследване.

Говорител на Държавния департамент на САЩ заяви, че Вашингтон "внимателно следи случая", но не коментира по-нататък въпросите, свързани с личния живот на разследвания”.

Няколко членове на Конгреса призоваха за освобождаването на рапъра, роден в Харлем, като казаха, че той е изправен пред "нечовешки условия" и "нарушения на правата на човека", като например да бъде държан в килия по 23 часа на ден.

30-годишният рапър беше арестуван след инцидент на 30 юни, който е бил частично заснет на видео и публикуван в Интернет. Кадрите предизвикват много въпроси, тъй като изглежда сякаш рапърът е провокиран.

Повече от 600 000 души са подписали петицията #JusticeForRocky, която изисква освобождаването на рапъра, сред тях са известни личности като Карди Би и Джъстин Бийбър.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес