Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кейти Пери продаде правата за музиката си за над 200 милиона долара

20 септември 2023, 11:13 часа

Американската певица Кейти Пери продаде правата за музиката си на "Litmus Music" – компания, съоснована от президента на "Capital Records" Дан Маккаръл и финансирано от "Carlyle Group". Договорката се отнася до всички пет студийни албума на изпълнителката, както и 16 нейни мултиплатинени сингъла. "Carlyle Group" заяви, че сделката е на стойност 225 милиона щатски долара.

Петте студийни албума на Пери, включени в сделката, са издадени между 2008 и 2020 г. Те са "One of the Boys", "Teenage Dream", "Prism", "Witness" и "Smile". Музикалната корпорация "Universal Music Group" притежава оригиналните записи на тези албуми.

Още: Кейти Пери загуби съдебна битка за собственото си име

Коментарите след сделката

Според компанията партньорството с Пери е възможно благодарение на дългогодишните професионални отношения на певицата и съоснователя и главен творчески директор на "Litmus Music" Дан Маккаръл. Двамата са започнали през 2010 г., когато Маккаръл е назначен за президент на "Capital Records". "Кейти Пери е креативен визионер, оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията", каза Маккаръл. "За мен е голяма чест да си партнирам отново с нея и да помогна на компанията да работи с нейния невероятен репертоар."

Снимка: Getty Images

Ханк Форсайт, съосновател и главен изпълнителен директор на "Litmus Music", нарече песните на Пери "съществена част от тъканта на глобалната култура". "Ние сме толкова благодарни, че работим отново заедно с такъв доверен партньор, чиято почтеност блести във всичко, което прави", заяви Мат Сетъл, управляващ директор на "Carlyle Group".

През юли телевизионното предаване "American Idol" обяви, че Кейти Пери ще се завърне като съдия за седмия сезон на шоуто, който ще се излъчва през пролетта на 2024 г., съобщава БТА.

Още музикални новини: Кайли Миноуг издава нов албум, създаден за танцуване (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес