Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жена с рокля в цветовете на Украйна се заля с "кръв" на фестивала в Кан (ВИДЕО)

24 май 2023, 06:49 часа

Жена, облечена в рокля в цветовете на украинското знаме, организира протест на червения килим на 76-ия филмов фестивал в Кан. Протестиращата се заля с фалшива кръв на стълбите на Palais des Festivals по време на представянето на филма "Acid" на френския режисьор Жюст Филипо. Секунди след акцията тя беше отстранена от охраната.

Жената в жълто-син тоалет със сини токчета бръкна в роклята си и извади две капсули с червена боя, спука ги и ги изля на главата си, докато се усмихва на камерите. Охраната незабавно я съпроводи надолу по стълбите и я отстрани от събитието.

На церемонията по откриването на фестивала френската актриса Катрин Деньов отдаде почит на жертвите на войната, рецитирайки стихотворението "Надежда" от украинската поетеса Леся Украинка.

Забраната за руски делегации или филмови компании, свързани с руското правителство, остава в сила на тазгодишния фестивал, след като беше въведена миналата година, пише Fakti.

Припомняме, че на миналогодишното издание на фестивала украинка организира протест на червения килим срещу руските сили, като се съблече гола и разкри посланието "Спрете да ни изнасилвате", изписано с боя върху гърдите ѝ над синьо-жълто знаме.

ОЩЕ: Топлес екоактивистки се заляха с кал пред сградата на италианския сенат

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес