Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясно е кой ще води "Оскар"-ите, появи се и класация на топ 10 филмите за 2018 година

05 декември 2018, 08:08 часа

Американският актьор Кевин Харт ще води церемонията по връчване на наградите "Оскар" през 2019 година. Това съобщи самият той в Instagram.

"В продължение на години са ме питали, дали ще водя някога наградите "Оскар", и моят отговор винаги е бил еднакъв. Казвал съм, че за мен, комедийния актьор, това ще бъде шанс, който се пада един път в живота, и това ще се случи, когато трябва да се случи. Много съм щастлив да заявя, че най-накрая това време дойде", написа Харт, който е най-известен с филмите "Джуманджи" и "Ченге за един ден".

Американската филмова академия потвърди написаното от Харт в Twitter. Тя също е много радостна от реакцията на актьора на предоставеното му право да води наградите. Обикновено името на водещия се обявява от Академията, а не от него самия, посочва БГНЕС.

91-та церемония по връчване на наградите "Оскар" ще се проведе на 24 февруари 2019 г. в театър "Долби" в Холивуд, Лос Анджелис.

Филмите на 2018 година

Музикалната драма "Роди се звезда" на Брадли Купър, фантастичният екшън "Черната пантера" на режисьора Райън Куглър и филмът на ужасите "Нито звук" на Джон Кразински са сред десетте най-добри филми на тази година. Това сочи класация на Американския филмов институт, който се занимава с опадването на американското кино наследство.

Мелодрамата "Роди се звезда" е разказ за любовта на прочут кънтри изпълнител и млада начинаеща певица. Главните роли се изпълняват от Лейди Гага и Брадли Купър. Филмът "Черната пантера", който е от поредицата ленти за киногерои на "Марвъл", счупи всички рекорди по приходи, донасяйки на своите създатели 1,344 милиарда долара.

Институтът включи в първата десетка и следните ленти: "Осми клас" на Бо Бърнам, "Мери Попинз се завръща" на Роб Маршъл, "Черният куклуксклановец" на Спайк Ли, "If Beale Street Could Talk" на Бари Дженкинс, "Фаворитка" на Йоргос Лантимос и "Дневникът на пастира" на Пол Шрьодер.

В класацията влезе и филмът на американския режисьор Питър Фарели "Зелена книга", която спечели през септември Гран-при на 43 Международен кинофестивал в Торонто. Лентата разказва истинската история на пътешествието на прочутия джазов музикант Дон Ширли и неговия шофьор и охранител Тони Лип през 1962 г. в южните щати. За пътешествието си те използват така наречената "Зелена книга", в която са посочени безопасните места за афроамериканците. Главните роли в лентата изпълняват Виго Мортенсен и Линда Карделини.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес