Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясни са полуфиналистите в Детската Евровизия

17 май 2016, 13:30 часа

След емоциите, които предизвика представянето на Поли Генова на Евровизия 2016, идва и редът на вълненията около тазгодишното издание на Детската Евровизия.

Вчера селекционната комисия за избор на новия български представител в детския песенен конкурс изслуша изпълненията на всички солови изпълнители и групи от цялата страна, които заявиха своето участие. Комисията определи 15 от тях да продължат напред в националната селекция, която БНТ провежда.

Избраните полуфиналисти са (по азбучен ред):

Александър Петров

Божена Върбанова

Валентина Кунчева

Валентина Никова

Гергана Иванкова Тодорова

Група "Бон-бон"

Даниела Пирянкова

Димитрина Германова

Елеонора Димитрова

Елеонора Иванова

Лидия Ганева

Ния Крушева

Преслава Петрова

Сесил Сабри

Симона Кръстева

Те ще се състезават на живо в телевизионното реалити „Децата на България са супер”, което ще стартира на 2 юни по БНТ1. До решаващия етап на националната селекция ще бъдат допуснати петима кандидати, които ще станат ясни отново в ефира на БНТ1 на 8 юни, а големият финал е на 11 юни.

Изборът на победител в националната селекция ще се осъществи чрез гласуване, формирано от вота на журито и този на зрителите, подаден чрез SMS по време на шоуто. Журито ще оценява участниците по петобалната система, а за вота на зрителите всеки изпълнител ще има специално обявен номер (максимално допустимия брой гласувания за един участник е 5 бр. SMS-а). Гласовете на журито и зрителите са с тежест 50/50.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес