Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историята помни: Полицай спасил Георги Мамалев от неприятен инцидент

10 март 2018, 10:36 часа

История като на кино, но от "живия" живот на големия български актьор Георги Мамалев разказаха неговите синове Александър и Мартин пред Нова телевизия.

Преди години, когато момчетата още били малки, на Мартин му откраднали шапката. Той добре запомнил кой е крадецът и се прибрал вкъщи, разочарован и плачейки. По това време баща му спял, почивайки си преди голямо театрално представление.

За Мартин, обаче, това нямало никакво значение и набързо Мамалев-старши бил събуден и запознат с "трагичната" история. Виждайки, че няма как да се отърве, Георги Мамалев взел нещата присърце и тръгнал да търси крадеца. За късмет двамата с Мартин бързо попаднали на момчето и Георги Мамалев го подгонил. Момчето хукнало да бяга и опитало да се скрие в магазин за бои, където се разиграл най-големият екшън.

"Пристигнах малко след като баща ми нахлу в магазина - бях по-малък и тичах след тях. Влязох и какво да видя - момчето проснато на пода, с белезници на ръцете, а баща ми си говори с някакъв човек. И какво се оказа - в магазина имало следовател, който видял, че Георги Мамалев гони някакво момче. Полицейският служител реагирал веднага, още повече, че момчето грабнало спрей и се готвело да напръска баща ми в очите. Ако беше станало, щеше да има провал на престъплението", разказа Мартин.

Двамата с Александър си спомниха и за други случки, свързани с баща им - например като са били спирани за проверка от КАТ и когато съответният полицай е виждал фамилията им. Когато хората научат как се казваме, разговорът тръгва много по-лесно и така се опознаваме повече с хората, обобщи Александър.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес