Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историята на Владимир Михайлов от "Като две капки вода": актьор, певец и гангстер

19 февруари 2023, 21:33 часа

Владимир Михайлов вече е достатъчно познато лице в българския телевизионен ефир основно заради ролята му в сериала "Братя". От днес той вече официално е част и от новия сезон в "Като две капки вода", така че още дълго ще го виждаме на малкия екран.

Но Владимир Михайлов отдавна е част от културния живот на България като изключително талантлив певец. Той се изявява и на сцената в различни мюзикъли и се е снимал на голям екран със световни звезди.

Всъщност изкуството е важна част от живота на Владимир още от детските му години. Родителите му са зъболекари, но синът им очевидно не тръгва по техния път. Владимир завършва Английска филология, а не актьорско майсторство или музика. И все пак - всичко е дошло именно от семейството му, защото баща му е свирел на китара, пеел е и винаги е бил душата на компанията. Именно тази китара, на която баща му многократно е пеел френски и руски песни, The Beatles и още много други, един ден привлича погледа на Владимир, когато той е на 13 години. Майка му пък свирела на цигулка, а цялото му семейство имало отношение към изкуството, споделя Михайлов в интервю за Mila.

След като завършва висшето си образование, Владимир заминава за САЩ през 2001 г. и получава примамлива възможност да остане там, но избира да се върне. Отново на родна земя Владимир се присъединява към първата си група, а след това започва с група "Сафо". По-късно го канят на кастинг и постепенно кариерата му тръгва нагоре с множество роли в американски филмови продукции. Владо Михайлов има главни роли в култови мюзикъли и оперни представления като "Исус Христос Суперзвезда", "Mamma Mia!", "Клетниците", "Фантомът на операта" и др.

В личен план Владимир Михайлов има един брак с американка, от която има две деца - момче и момиче. Днес той се радва на щастливо семейство, като настоящата му съпруга е музикантката Михаела Ненова. От нея също има един син.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес