Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Il Volo с два концерта в България през есента

09 февруари 2023, 16:30 часа

Музиката на Il Volo ще звучи отново на българска земя. Италианското трио отново гостува във Варна - на 19 септември в Двореца на културата и спорта, и на 21 септември - в Античния театър в Пловдив, съобщават организаторите от BG Sound Stage.

По думите им концертите са с изцяло нова програма, която включва класическите знаменити парчета от 24-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика. Солови изпълнения на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето от световната музикална съкровищница показват поотделно индивидуалността и музикалните предпочитания на всеки един от солистите.

Невероятните им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и оттогава не спира зашеметяваща кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пяли в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. През 2015 г. грабват голямата награда на фестивала в Сан Ремо с емблематичната "Grande Amore", с която печелят вота на публиката и в "Евровизия" (2015).

Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и подкрепа издават албума си "Notte Magica - A Tribute to the Tree Tenors" с участието на Пласидо Доминго. Следват албумите "Musica, 10 Years" - в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят многократно Arena di Verona, Royal Albert Hall, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022 г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума "Il Volo Sings Morricone" - поклон пред филмовата музика, любима на много поколения. С музиката на Мориконе Il Volo гостуваха миналото лято и у нас.

Организаторите припомнят, че един от запленените почитатели на Il Volo e папа Франциск, който притежава в личната си фонотека техните албуми и ги кани да пеят на негови събития - концерт на Коледа в базиликата в Асизи, предхождащ папската меса, на 34-ата Международна среща на младежта в Панама пред 1 милион зрители, на коледен концерт на площад "Сан Пиетро" по време на пандемията през зимата на 2020 г. Il Volo бяха избрани да изпълнят и италианския химн пред президента Серджо Матарела на националния празник на Италия, на 2 юни миналата година.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес