Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Игрите на глада" изпревариха "Хари Потър"

17 август 2012, 18:52 часа

Продажбите на сайта Amazon.com на научнофантастичната поредица "Игрите на глада" надминаха тези на "Хари Потър", която досега държеше рекорда за най-продавана поредица от книги от онлайн дистрибутора.

"Това превръща сагата от три части на Сюзан Колинс в най-продаваната поредица от книги на всички времена в Amazon.com, като се имат предвид комбинираните продажби на печатни книги и (електронни версии) в Kindle", съобщи Амазон в комюнике.

Онлайн магазинът Амазон се появи през юли 1995 г. Представителката на Амазон Сара Нелсън заяви, че този факт е още по-забележителен и заради това, че сагата включва само три книги спрямо седем за приключенията на британското момче-магьосник.

"Да се постигне този резултат само за четири години е доказателство както за популярността на творбата, така и за нарастването на четенето в цифров формат през този период", счита тя, цитирана от БГНЕС. "Игрите на глада", по чиято първа част беше направен успешен филм, разказва за приключенията на Катнис Евърдийн, която води смъртоносна битка с други 23 тийнейджъри по време на състезание, предавано пряко по телевизията във футуристично общество.

Редактор: Калина Здравкова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес