Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играта си поигра с Интерпол

21 февруари 2014, 09:49 часа

В доста неприятна ситуация беше забъркан известният български рапър Ивайло Иванов, по прякор Играта. Оказа се, че Играта е издирван от Интерпол, но за щастие цялата ситуация е грешка и всъщност има объркване.

Преди два дни, докато карал към дома си в софийския квартал „Възраждане”, Играта бил спрян от пътна полиция за проверка, която изглеждала рутинна. Докато полицаят преглеждал документите му, по радиостанцията дошла заповед Играта да бъде доведе в Пето РПУ. В районното Играта разбрал, че има международна заповед за задържането му.

Пред „24 часа” Играта си спомня, че преди година, на връщане от Кипър, граничните полицаи го питали дали някога е задържан в Германия. Казали му, че има лице с данни като неговите. "Тогава го взех за формална грешка, защото ме пуснаха", спомня си Ивайло Иванов.

В крайна сметка станало ясно, че има грешка, тъй като сърбин в Германия се представял с неговото име и е обявен за издирване. Играта е пътувал до Германия през 2007 година, когато бил на гости на тогавашната си приятелка. Оказало се, че сърбинът бил криминално проявен и всеки път, когато му искат лични документи, представя данните на рапъра. Не е ясно обаче как се е сдобил с тях.

От Интерпол следва да установят истинската самоличност на извършителя на престъпленията в Германия и да свалят от бюлетина за издирване имената на Иванов, разясниха процедурата полицаи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес