Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Харви Уейнстейн обвини брат си за разпалването на секс скандала

11 октомври 2017, 11:25 часа

Холивудският магнат Харви Уейнстейн, който разпали най-големия от известно време скандал в Холивуд, обвини брат си за случващото се. Според Харви - брат му Боб Уейнстейн, който е и негов колега продуцент, е спомогнат мръсните тайни за сексуалния тормоз на актриси от страна на Харви да излязат на показ.

Преди около 7 месеца Боб получил информация за много жалби срещу брат му, пише сайтът TMZ. Точно затова той предал информацията на The New York Times  и така потулената от 13 години информация била разкрита.

Харви, който съвместно с Боб управляваше продуцентска къща сподели по-рано, че членовете на съвета на директорите на неговата компания отдавна са били наясно какво се случва. Боб го опроверга и нарече брат си "много болен човек":  "Той вече доказа, че е първокласен лъжец и сега вместо да потърси помощ, той се опитва да обвини другите. Твърденията му са категорично лъжливи от начало до край. Моля се да получи помощта, то която се нуждае…", цитира изданието Боб Уейнстейн.

На снимката: Харви Уейнстейн и Гуинет Полтроу; Getty Images/Guliver

Припомняме, че според разследване на вестник The New York Times в продължение на десетилетия, започвайки през 90-те години, Уейнстейн се е домогвал до жени като им обещавал помощ в кариерата. Вече няколко известни актриси като Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли и Ашли Джъд съобщиха, че в началото на кариерата си са били обект на секс тормоз от страна на Уейнстейн.

Впоследствие съветът на директорите на Weinstein Company, създадена от Харви и Боб Уейнстейн, го уволни като продуцент.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес