Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филм с Холи Бери, Хю Джакмън и Кейт Уинслет обра "Златните малинки"

02 март 2014, 10:49 часа

Комедията "Пълен т*шак" и високобюджетната научна-фантастика "Земята: Ново начало" спечелиха по три награди "Златна малинк"а, присъждани ежегодно за най-лоши американски продукции преди връчаването на наградите Оскар, предаде БТА.

"Земята: Ново начало", в който участва Уил Смит и синът му Джейдън, спечели отличия в категориите за най-лош актьор /за Джейдън/, за най-лош актьор в поддържаща роля /за Уил Смит/ и за най-лош екранен дует /за Уил и Джейдън Смит/.

"Пълен т*шак" с участието на Холи Бери, Кейт Уинслет и Хю Джакман пък спечели отличията в категориите най-лоша лента, най-лош сценарий за общо 19 сценаристи и най-лош режисьор за общо 13 режисьори. Филмът е компилация от 16 комедийни скеча, всеки един с отделни режисьори и сценаристи.

С празни ръце от церемонията, състояла се в Лос Анджелис, си тръгна Адъм Сандлър. Той беше номиниран седем пъти за комедията "Дърти хлапета 2". Досега Сандлър е печелил 20 номинации за Златни малинки.

Наградата за най-лоша актриса взе мъж, дегизиран на екрана като жена - Тайлър Пери за участието си във филма "Коледата на Мадеа". Ким Кардашиан пък получи наградата за най-лоша актриса в поддържаща роля за "Изкушението", на което Тайлър Пери е режисьор.

Наградите Златни малинки бяха създадени през 1980 г. и са антипод на Оскарите. Присъждат се винаги в деня преди церемонията по връчването на Оскарите. Лауреатите се избират от 800-те членове на фондацията Награди Златна малинка. Само победителите в категорията за най-лош екранен дует се избират чрез гласуване на 80 000 души в специализирания сайт за филмови рецензии RottenTomatoes.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес