Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филип Киркоров спечели делото за скандалния си танц върху кръст (ВИДЕО)

21 март 2023, 12:24 часа

Филип Киркоров е спечелил делото срещу православните активисти от движението "Мирният воин". Това стана ясно от канала Mash в социалната мрежа Telegram, който пък се позовава на Таганския съд в Москва.

Вярващите от организацията зведоха дело срещу естрадната звезда заради негов концертен номер, при който танцува върху разпятието. Първоначално ищците настояваха за 1 милион рубли обезщетение от певеца (около 12 260 евро) като компенсация за моралните страдания, причинени им от неприличния според тях танц на артиста, но по-късно снижиха условията си до просто извинение и символичната една рубла.

Публикации в руските медии припомнят, че през май 2022 г. Филип Киркоров изнесе концерт в Кремълския дворец на конгресите, като по време на песента "Мария Магдалена" се изкачи върху разпятие от декора, с което е оскърбил чувствата на вярващите. По време на съдебните заседания адвокатите на естрадната легенда обясниха, че песента е посветена на починалата му майка, а самият той също е вярващ и има у дома си икони от Атон и личен параклис в двора. Представители на православните активисти дори били поканени да посетят "скромното" жилище на певеца, но отказали, пише "Сега".

Пиарката на Киркоров Екатерина Успенская обяснява, че той лично е измислил номера с падналия кръст, както и че е режисьор и продуцент на цялото шоу за юбилейното му турне.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес