Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Faith No More: Сърбия, идваме, носете ракия!

01 юни 2012, 21:51 часа

"Сърби, идваме шумно, вие донесете ракия!", се заканиха идолите от Faith No More от официалната си страница във Фейсбук.

Групата ще посети за пръв път западната ни съседка за фестивала Belgrade Calling от 27 до 29 юни, припомня Стандарт. Рокаджиите от Сан Франциско ще са хедлайнери на третата вечер в белградския парк "Усче", разположен покрай бреговете на Дунав. Но посланията от основателя на бандата Били Гулд не се ограничават само до огнената вода.

Той е написал в писмо до организаторите на събитието: "Две десетилетия се опитвахме да дойдем и да свирим в Белград. През 1998 г. за малко да успеем, но ангажиментът беше отказан. Най-после желанието ни се изпълни. Белград е не само от любимите ми градове, но и място, където съм присъствал на много концерти. Знам колко са ентусиазирани вашите фенове и каква енергия се отприщва. За нас е чест и удоволствие да разбием "Усче".

Но звездите на сцената на Belgrade Calling не се ограничават с шайката на Гулд. Още първата вечер шоу ще направи една от най-актуалните поп певици - Джеси Джей. На 27 юни преди нея ще пеят култовите Public Enemy и електронно дуо Orbital. Истинската истерия не само при комшиите, но и у нас, ще предизвика Ози Осбърн.

Метъл величието ще излезе с не по-малко известните си приятели - Гийзър Бътлър, Слаш и Зак Уайлд. Програмата на 28 юни се допълва от готическата метъл атракция Paradise Lost, блек и траш бандите Satiricon и Sanatorium. The Cult също избраха Белград, за да представят новите си песни, малко преди Ози да се качи на сцена. Финалът с Faith No More е гарниран с фамозните Sisters of Mercy. Билети за фестивала се продават и в България, в сайта на eventim и ticketstream. Цената на тридневен билет е 81,40 евро, като втория ден ще имате достъп пред сцената. Двудневният пропуск е 61,60 евро, като отново на 28 юни ще сте най-отпред, а еднодневният е от 34,40 до 51 евро.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес