Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето коя актриса ще изиграе Ейми Уайнхаус в биографичен филм за певицата

15 януари 2023, 14:52 часа

Актрисата, която е избрана да влезе в ролята на всеобщата любимка Ейми Уайнхайс, се казва Мариса Абела. Тя ще се превъплъти в образа на певицата в биографичен филм, който ще започне да се снима в понеделник, съобщава Ройтерс.

Работното заглавие на продукцията е "Back to Black", а режисьор е Саманта Тейлър-Джонсън, която бе режисьор на първия филм от поредицата "Петдесет нюанса сиво". Джонсън е съпруга на един от актьорите, които се "борят" за ролята на Джеймс Бонд - Арън Тейлър-Джонсън.

"Back to Black" ще разкаже за живота на Ейми Уайнхаус в Лондон, бързия път към славата, както и за трагичния край на певицата", се казва в съобщение на продуцентската компания Studiocanal.

Ейми Уайнхаус си отиде на 23 юли 2011 г. Причината за смъртта ѝ бе алкохолно отравяне. Младата певица почина в Лондон само на 27 години и така стана част от "Клуб 27", в който "членуват" много известни личности, починали на тази възраст. Уайнхаус имаше сериозни проблеми с наркотиците и алкохола и месеци преди смъртта ѝ това сериозно си личеше по време на концертите, които изнасяше.

Актрисата Мариса Абела, която ще изиграе Ейми в биографичния филм, е на 26 години и е позната на публиката от сериала "Industry".

"Back to Black" е първият игрален филм, посветен на Ейми Уайнхаус. За живота ѝ са направени няколко документални продукции, като филмът "Ейми" от 2015 г. спечели "Оскар" в категорията за документални пълнометражни филми.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес