Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джейми Фокс влиза в ролята на президента

08 юни 2012, 10:32 часа

Джейми Фокс, който играе ролята на роб в новия филм на Куентин Тарантино "Django Unchained", ще бъде най-могъщият човек в света в новата продукция на Роланд Емерих "White House Down".

Фокс е много близо до подписването на окончателен договор за участие в новата лента на Емерих, която ще разказва за нападение срещу Белия дом, предаде БГНЕС. Във филма ще участва още Чанинг Тейтъм в образа на агента от тайните служби, който опитва да спаси живота на президента.

Киностудиото Сони Пикчърс платило три милиона долара, за да придобие правата за сценария на Джеймс Вандербилт, автор на сценариите на още два нови филма - "Невероятният Спайдърмен" и римейка на "Робокоп".

"White House Down" ще бъде истинска суперпродукция, с която Емерих ще се върне в света на блокбъстърите с голям бюджет. Режисьорът на "2012", "След утрешния ден" и "Годзила" вече има режисьорски опит в Белия дом, тъй като именно той снима филма "Денят на независимостта".

Лентата на Емерих ще влезе в пряка конкуренция с друга лента за нападение срещу резиденцията на американския президент "White House Taken" на режисьора Антоан Фукуа, в която главната роля ще се изпълнява от Джералд Бътлър.

Редактор: Десислава Симова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес