Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Disney на съд заради визуалните ефекти на редица хитове

20 юли 2017, 06:20 часа

Срещу филмовия гигант Disney е заведено дело за кражбата на специална технология за визуални ефекти, използвана във филмите "Пазители на Галактиката", "Отмъстителите" и римейка на "Красавицата и Звяра", предаде БГНЕС.

Според холивудския новинарски сайт Wrap, в иска компанията "Риърден" твърди, че "Дисни" са използвали неправомерно нейната технология "MOVA Contour" за създаване на фотореалистични лица в 3D анимацията. В резултат от "Риърден" настояват за налагането на забрана върху разпространението на трите филма, в които технологията им е била използвана без позволение - а именно първата част на "Пазители на Галактиката", "Отмъстителите" и наскоро излезлия римейк на "Красавицата и Звяра" - едни от най-касовите продукции в последно време на "Дисни".

Това не е първият път обаче, когато гигантът Disney става обект на досъдебно производство заради употребяването или вземането на нещо, което не им принадлежи. През 2015 година компанията подписа извънсъдебно споразумение за огромна сума пари, след като бе обвинена, че е заимствала трейлъра на "Замръзналото кралство" от късометражен филм.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес