Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Дейли мейл": Шварценегер и Сталоун застрашават дивия живот в България

25 януари 2012, 16:08 часа

Холивудските мегазвезди Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун бяха остро разкритикувани от природозащитници след като събудиха една от най-големите колонии на хиберниращи прилепи по време на снимките на най-новия си филм, пише в днешното си издание в. "Дейли мейл".

Сега има опасения, че сконфузените животни ще гладуват до смърт, тъй като прожекторите и камерите нарушиха зимния им сън, пише изданието седмици след като холивудският екип напусна България.

Слай, Арни и легион от застаряващи екшън герои, като Брус Уилис и Чък Норис, заедно с екипа, бяха на снимки в Деветашката пещера, обитавана от летящите твари. Там те заснеха "Непобедимите-2".

Природозащитниците обвиняват българските власти за това, че са проявили очевидна небрежност, като са дали разрешение за снимките на холивудската продукция през зимата. Екип биолози и защитници на дивата природа инспектираха пещерата след филма и откриха много будни и изтощени животни, които би трябвало да спят по това време на годината.

Бяха преброени около 10 хиляди прилепа, една малка част от 35-те хиляди, зимували на същото място през 2010 година. Според специалистите много от животните са измрели заради събуждането си и при опита си да намерят по-спокойно убежище. Лентата "Непобедимите -2", в която участват също Жан-Клод Ван Дам и Долф Лундгрен, разказва за група наемници и се очаква да излезе на екран това лято, припомня вестникът. 

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес