Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Bond отново покориха София

26 април 2012, 10:22 часа

"Благодарим ви, щастливи сме, че сме тук", поздрави публиката на български език Елспет Хенсън – виолата на Bond, в началото на шоуто в зала 1 на НДК, предаде БГНЕС.

Най-успешният струнен квартет на всички времена Bond изнесе впечатляващ концерт в столичната зала 1 тази вечер. Четирите красавици неведнъж заявиха, че се чувстват фантастично в България и се радват отново да са в нашата страна.

Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестърнхоф (чело) подариха на феновете пъстър пролетен букет от парчета не само от най-новия им албум "Play", който представят по време на европейското си турне, но и от останалите три – "Born", "Shine" и "Classified". Или както самата Гай-И каза в началото: "Ще ви дадем пълно шоу, ще свирим парчета от всички си албуми - дори нещо, което не сте чували досега!". Така и стана. Bond доказаха, че музиката им няма граници и отминало време. Българската публика им го показа – десет години след първия им концерт у нас те са още по-очаквани, аплодисментите още по-оглушителни, усмивките още по-широки. А изпълнения като "Explosive", "Samba", "I`ll Fly Away", "Viva!" накараха дори министърът на отбраната Аню Ангелов, който се наслаждаваше на четирите красавици от ВИП ложата, да потропва с крак и поклаща глава в такт с музиката.

Bond не пропуснаха да изсвирят и едно от най-успешните си изпълнения, а именно "Victory". Радостта, изразена в ръкопляскания и овации, беше толкова силна, че заглуши челото на Гай-И. Момичетата не пропуснаха да се похвалят и с най-новата си "придобивка" – тримесечния син на тяхната "very hot mama" - Гай-И. София е и първата дестинация, която бебето на звездата посещава.

Голямата изненада обаче беше музиката от най-новия албум на квартета - "Play". Публиката в пълната зала 1 имаше възможността да чуе познати мелодии с нов аранжимент. Едно от тези парчета е индийската "Jai Ho", дело на най-голямото име в боливудската музика композиторът Рахман. Под струните от цигулките, виолата и челото на Bond обаче добре познатата ни музика звучи още по-вълнуващо. Чаканият подарък, който момичетата обещаха на българските фенове още при пристигането си на Летище София, беше черешката на тортата – става въпрос за специалното парче, което все още не е издадено - "Bond Goes Gaga" или Лейди Гага в изпълнение от струните на най-успешния квартет в света – нещо нечувано досега.

За финал имаше още - двата биса, на които излязоха Таня, Еос, Елспет и Гай-И. Публиката имаше уникалната възможност да се доближи максимално близо до тях, до самата сцена. Но безспорно най-големите късметлии бяха най-малките почитатели на Bond. Няколко деца се качиха заедно с тях на сцената за снимки и автографи зад кулисите.

Публиката изпрати талантливите хубавици на крака с бурни аплодисменти и с надежда следващата среща с тях да не е след 10 години, а скоро.

Организатор на концерта на Bond у нас бе Продуцентска компания АРТ БГ. Гостуването им е част от европейското турне, с което четирите изкусителни дами представят най-новия си албум "Play", издаден през 2011 година. Това е четвъртият студиен албум на формацията. Първият концерт на Bond в България беше през ноември месец 2001 година. Bond започват своята дейност като музикален колектив през 2000 година и оттогава насам продават над 4 милиона копия от албумите си, което заслужено им отрежда титлата "най-продаван струнен квартет на всички времена".

Редактор: Ивайло Кючуков

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес