Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боб Дилън няма да спре да пее

10 септември 2012, 10:40 часа

Точно преди излизането на новия му албум "Бурята" по-рано тази седмица иконата Боб Дилън изнесе концерт, в който се показа ту блестящ, ту разочароващ.

Певецът и поет на 71 години понякога се притеснява да общува с публиката: нито една дума, за да поздрави зала от 10 000 души, изпълнена около две трети в казиното на малък крайбрежен град в Кънектикът. И нито дума за почитателите си след това.

Началото на шоуто бе доста срамежливо. Гласът на Дилън не е като на младия Боб и му трябва време, за да загрее, за да може да излезе иззад инструментите, предаде БГНЕС.

С легендарната шапка той успява да пресъздаде една искра от магията и зрителите най-накрая започват да танцуват. Човек от публиката се връща назад във времето и поема риска да бъде изритан – той пали цигара с канабис.

Дилън вече не е водещ вокал на тези години, но остава неподражаем стилът на звездата. Той оставя китарата и отива към пианото с хармониката.

50 години след излизането на първия му албум през 1962 г. феновете на артиста вече са свикнали с непостоянството на своя идол.

Ранните мнения за новия му албум са доста добри. Въпреки дрезгавия глас, Боб Дилън все още е със силно присъствие и на сцената. За някои той дори е още по-добър.

Боб Дилън е още композитор, актьор и сценарист. Голяма част от най-популярните му работи са създадени през 60-те години на XX век, когато става знакова фигура на общественото недоволство в Съединените щати.

"Има хора като Пол Маккартни и "Ролинг Стоунс", никой не се надява да види от тях нещо различно, никой не очаква от тях нови неща. Случаят с Боб Дилън не е такъв", казва човек от публиката на 43 години.

Редактор: Калина Здравкова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес