Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившата на Илон Мъск иска да умре на Марс

28 август 2023, 11:52 часа

Бившата приятелка на Илон Мъск - Граймс, споделя, че силно се надява да отиде на Марс и именно там да умре. Това тя споделя в интервю за "Wired", като уточнява, че ѝ се иска този момент да настъпи, когато е на 65 години.

В интервюто Граймс, чието истинско име е Клер Буше, обсъжда всякакви интересни теми около изкуствения интелект, както и любопитни подробности относно живота ѝ с Илон Мъск и възпитанието на двете им деца.

Защо иска да умре в Космоса?

Още: Ще има ли битка: Мъск дразни и обижда Зукърбърг, но не отива на бой (СНИМКА)

Особено интересно става обаче, когато интервюиращият Стивън Леви я пита дали мечтае да отиде в Космоса. Тя отговаря утвърдително и добавя: "Надявам се да умра в Космоса. Искам да отида толкова далеч, че тялото ми да не може да издържи пътя наобратно. Така че вероятно това ще стане към края на живота ми. Може би около 65-годишна възраст. Би било чудесно, ако умра на Марс. Надявам се дотогава да има мегаструктура на Марс. Бих отишла там и бих живяла колкото мога, а след това ще умра."

Единственото нещо, което би я разколебало

Снимка: Getty Images

Още: Мъск ще продаде на търг табелите със старото лого на Twitter

Запитана дали има нещо, което все пак би я разколебало за подобно драстично житейско решение, Граймс отговаря: "Да, може би бих променила мнението си, ако имам важни отговорности. Например, ако имам внуци и те наистина се нуждаят от мен, бих си променила мнението. Но бих предпочела да видя нови светове. Искам да се преместя на Марс, но първо трябва да съм сигурна, че децата ми са добре и вече са големи, например на 25 години. Мисля, че, ако умра на Земята, ще съжалявам. А ако умра в Космоса, в последните си мигове ще си кажа: "Живя страхотен живот и направи всичко, което искаше."

Клер Буше и Илон Мъск имат две деца: 3-годишният X AE A-XI, когото галено наричат X, и дъщеря им Exa Dark Sideræl, която се роди през декември 2021 г. чрез сурогатна майка.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес