Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бил Козби е дал милиони на предполагаема своя жертва

10 април 2018, 07:45 часа

Американският телевизионен водещ Бил Козби преди 12 години е приел да плати обезщетение от 3,38 млн. долара на своя предполагаема жертва. Това стана ясно при откриването на втория процес срещу него за сексуално насилие. Съществуването на споразумението от 2006 година, което да прекрати съдебно дирене от страна на Андреа Констанд, беше известно, но не се знаеше точната цифра.

Новият адвокат на Бил Козби очевидно разчита, че по този начин ще покаже Андреа Констанд в лоша светлина като алчна изнудвачка, водена от парите, предаде БГНЕС. Адвокатът ѝ Мезеро стана известен през 2005 година, когато постигна оправдателна присъда за Майкъл Джексън. Тогава обвиненията срещу актьора бяха тежки – за сексуални посегателства над деца. Адвокатът успя да убеди съдебните заседатели, че тези обвинения са скалъпени, за да се сложи ръка на част от състоянието на Майкъл Джексън.

Бил Козби беше символ на моралност и праволинейност до повдигането на обвинението срещу него през 2015 година за сексуално насилие. Козби беше обвинен, че се е възползвал сексуално от Андреа Констанд, след като я упоил.

Косби е актьор и телевизионна знаменитост, който набира популярност след комедийния си сериал, в който играе ролята на доктор и любящ баща. "Шоуто на Козби" (The Cosby Show) става хит в САЩ и му носи световна известност. С него той си спечелва славата на морален стожер и защитник на справедливостта.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес