Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ариана Гранде стана изпълнител на годината (СНИМКИ)

21 ноември 2016, 10:53 часа

Ариана Гранде беше избрана за изпълнител на годината на снощната церемония (20.11.16 г.) в Лос Анджелис по раздаването на Американските музикални награди, съобщи Reuters. Популярната поп-певица пожъна изключителен успех с последния си студиен албум „Dangerous Woman“.

Рапърът Дрейк, който беше номиниран в цели 13 категории, си тръгна с четири награди, съобщи БГНЕС.

Отличие спечели и певицата Селена Гомес, която беше обявена за любим изпълнител в категорията на дамите. Отличието идва, въпреки че тя трябваше да прекрати турнето си през август заради здравословни проблеми.

Посмъртно отличие беше връчено и на музикалната легенда Принс, който почина внезапно през април. Награда взе неговата сестра Тика Нелсън. „Черен тийнейджър от Минеаполис, чиято цел е да наелектризира света – той имаше смелостта да бъде различен“, каза Нелсън в емоционална реч.

Американските музикални награди се основават на вот на почитатели, за разлика от „Грами“, които се дават след гласуване на музикални експерти и личности от музикалната индустрия.

Сред другите знаменитости, присъстващи на церемонията, бяха Лейди Гага, "Грийн дей", Джон Леджънд, Найл Хоран, Джеймс Бей.

Снимки: Getty Images/Guliver

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес